Brasil: entre l’espasa i la paret

Divisió, ruptura, fragmentació, esmicolament, xoc de trens…qualsevol d’aquestes paraules pot descriure la situació social que pot ocórrer a Brasil degut als resultats  dels comicis on l’estreta victòria de la Presidenta Dilma Rousseff, han fet sortir a l’oposició, radical i moderada, als carrers de les principals ciutats del país.

A crits de “Visca la Policia Militar!” o “Desperta Brasil, Intervenció militar ja!” els manifestants d’alguns sectors radicals de l’oposició sortien al carrer reclamant major democràcia i recompte de vots. El candidat Aeccio Neves, i ara nou Cap de la Oposició, va demanar que s’acatessin els resultats i repudiava qualsevol protesta que volgués restablir el règim militar o una intervenció castrense. La visita del ministre veneçolà Elías Jaua, tampoc ha calmat l’ambient al visitar “per qüestions de treball”, degut a que la Cancelleria brasilenya s’ho ha pres com una interjecció de l’agenda nacional per part del Govern de Nicolás Maduro.

Si normalment els carrers eren ocupats per manifestants del PT (Partit dels Treballadors), ara l’oposició també prendrà gran part de protagonisme manifestant-se. Una oposició, cal destacar, formada per les classes mitges i mitges-altes del país, impregnada d’una forta crítica cap al Govern per que compleixi les seves promeses tan presents com de l’anterior legislatura.

En conclusió, si les veus dels sectors més crítics que demanen un Cop d’Estat s’expandeixen, més les protestes que puguin portar a cap les forces de la Oposició, poden evocar Brasil a un clima d’inestabilitat política sense precedents.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s