“Coratge, Responsabilitat i Ètica”

La por al possible esclat d’un socialisme estatista de caràcter bolivarià pot decidir les eleccions a la República de Brasil. Aquest fet incomoda als possibles votants de l’actual Presidenta, Dilma Rousseff, a causa de les tendències últimes que està tenint a mode intervencionista dins l’economia nacional.

Actualment, Brasil és un els països que forma part dels BRIC o BRICS depenent si afegim la República Sud-africana, aquest fet ha sigut molt positiu per l’actual Presidenta però un fre de la seva economia provoca que corri risc tota la seva imatge. Prometent una millora exponencial de la seva economia i en el comerç durant tota la legislatura, en l’actualitat no s’estan complint els resultats previstos de creixement econòmic provocant que el govern perdi credibilitat. Deixant-se portar per l’exaltació del moment del Mundial de Futbol, molta gent li va seguir brindant suport mentre la fractura social que hi ha al país s’anava ampliant. Amb uns estadis amb costos sobredimensionats, amb una possible corrupció encoberta, i amb unes protestes constants des que es va anunciar que seria seu del Mundial, el Brasil de l’exaltació i l’abandonament del seny han provocat l’actual situació.

Aprofitant-se del suport que li brindava Lula da Silva, un dels millors Cap d’Estat del Brasil, molts votants de Dilma se senten enganyats per les propostes no complertes, les decepcions constants en matèria de drets civils o LGBT, i a més a més en seguir mantenint la candidatura olímpica de Rio de Janeiro 2016. Tot i establir-se en un moment de brillantor política, molts ciutadans veuen això com un projecte faraònic a causa de les demores en els pagaments i les concessions.

Actualment i preparant la segona volta, Dilma Rousseff pot veure un revés electoral. La Cap d’Estat va aconseguir el 44% dels vots, mentre el partit a l’oposició més votat va aconseguir el 33,78% dels vots. Un motiu pels quals a Aécio Neves se li obren les portes a una remuntada si l’oposició treballa conjunta. La candidata del tercer partit més votat, Marina Silva, està donant suport a Neves per tal d’acabar amb el llegat de Dilma de promeses incomplertes i decepció. Si analitzem el perfil dels votants, podem veure com trobem els de rendes més baixes i mitges donant suport a Dilma, i per altra banda les rentes mitges, mitges altes i altes, donant suport a Neves. Cal destacar però que dins de les baixes hi ha molta gent frustrada amb l’actual presidenta, i per tant, una bona campanya de l’oposició per aquesta segona volta pot fer guanyar a Neves.

Concloent, podem afirmar que la rauxa, les accions sense pensar en les conseqüències, en crear una economia per sobre de les seves possibilitats, dependre massa dels altres països i a més a més culpar-los dels seus mals resultats, ha portat a la candidatura de Dilma Rousseff on està. Si Brasil ha d’aixecar cap, ha de recuperar el seny, pensar en la seva gent i resoldre els seus problemes interns abans de culpar al panorama exterior. Coratge, responsabilitat i ètica és el lema de Aécio Neves, a l’oposició durant anys. Serà aquest el principal lema d’una nova etapa? Guanyi qui guanyi, i citant a G. M. De Jovellanos: “El poble té els governants que es mereix”.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s