La història de Corea del Nord és la història de la seva ideologia, no pot existir una sense l’altre. Això succeeix degut als fonaments de la ideologia Juche, on degut a les seves característiques, la fan gairebé intrínseca en la història de la cultura mil·lenària coreana. Aquest fet succeeix al analitzar els pilars fonamentals de la ideologia fundada al seu dia per Kim Il Sung.
La cultura i la tradició. És molt important conèixer una mica la cultura coreana tradicional per entendre la idea del líder, i al mateix temps la el fonament pel qual aquest és Kim Il Sung. Durant la Guerra de Corea, mentre Kim Il Sung estava al front, se li va aparèixer, segons diuen, el cavall Chollima. Aquest ésser dins de la cultura coreana és quasi diví i per tant només el poden muntar aquells que tinguin un esperit immortal, això es dona per que segons explica la llegenda el cavall pot desplaçar-se 400 kilòmetres. Aquest fet que durant la guerra va inspirar a Kim Il Sung a fer el Moviment Chollima, una política de desenvolupament que buscava la major eficiència del nou Estat coreà. La nostàlgia per l’Era Silla, també és un punt a tindre en compte, degut a que llegenda de Chollima prové d’aleshores. Aquesta Era abraçava territorialment quasi tota la península de Corea, fent que sigui referent al voler unificar-les.
La estructura social de la cultura coreana fa que sigui comprensible que hi apareixes un moviment socialista degut al sentiment de pertinença social de les cultures asiàtiques. Si reflexionem sobre l’imperi xinès o el japonès, podem veure com són societat completament organitzades en diferents jerarquies i a cada persona li correspon una tasca dins de la gran societat. Aquest fet podria ser destacat amb la transformació política i els fonaments de l’imperi xinès, la República de Sun Yang Tse i els seus principis del Poble, i com aquests van ser totalment adaptables per Mao amb la Revolució Socialista. Aquest fet va lligat amb la idea Juche de ser autosuficients, degut a que si s’organitza bé la societat aquesta ho pot arribar a ésser. Un punt a tindre en compte també el podríem veure en la necessitat de creixement industrial, tot i ser precari, militarment és un país molt organitzat i amb un capital social molt extens.
Lligat a aquest últim punt, el pes de l’Exèrcit i la Doctrina Songun, que significa “les forces armades primer”, demostra fins a quin punt la guerra i el conflicte marquen l’agenda del país. Aquesta triangulació de Partit-Exèrcit-Poble vinculada completament, entrellaçant-se completament, fa públic que és l’Exèrcit qui té preferències dins la societat nord-coreana. Si amb Kim Il Sung va ser fonamental el desenvolupament industrial i de la tècnica per tirar endavant la planificació autàrquica, amb el seu fill, Kim Jong Il, la Doctrina Songun i la preferència d’allò militar i el pes de les forces armades marquen un altre punt.
La importància del voluntarisme des d’un punt de vista de formar part dels engranatges de l’Estat també és important, degut a que tothom participa en aquest mitjançant diferents tasques. Es per aquest motiu, que és important entendre que la ideologia Juche és molt semblant a les tesis maoistes al respecte, i on el Poble és qui fa la revolució per tirar endavant els seus projectes. Com deia anteriorment, en la tradició de les cultures asiàtiques el ciutadà és ciutadà per que forma part d’una societat, no a l’inrevés, fent que hi hagi a Corea del Nord un nacionalisme o orgull nacional “revolucionari”.
En conclusió, Corea del Nord és un país ideològicament que va més enllà del comunisme, on hi viu una societat basada en la tradició coreana i la revolució socialista.