“La victoire en chantant, nous ouvre la barrière”

Amb el 64,50 % dels vots a les primàries de la UMP, Nicolas Sarkozy ha aconseguit la presidència de la centredreta francesa dirigint a partir d’ara la coneguda Operació Reconquesta envers al Partit Socialista i als antics votants. Amb un 57 % de participació, no ha aconseguit el 70 % dels vots que volia però se n’ha quedat a les portes. Cal destacar que va haver-hi atacs informàtics contra els servidors del partit, fet que va impossibilitar que es pogués votar durant un parell d’hores i segurament per aquest això no va poder assolir-la.

Tot i així, els nous reptes que li esperen són de gran envergadura. Primer de tot, vol començar per la família, com ell anomena la UMP, ja que busca unir la dreta i el centre en un sol partit, tornant a crear de nou un partit amb noves sigles, nova estructuració i nous principis, si fos necessari, per frenar el Front Nacional i al mateix temps derrotar els socialistes.

Té com a punts forts la derogació de la llei que regula el matrimoni homosexual i la defensa d’una legislació nova que contempla la unió civil de parelles homosexuals i una altra per les parelles heterosexuals. Tot això, ho farà per acostar-se al sector conservador. A més, obrirà consultes dins del partit per tal d’arribar a un gran consens sobre aquest tema. Aquest debat sobre el matrimoni igualitari s’obre arran de la càrrega semàntica de la paraula matrimoni en provocar una reacció dels sectors conservadors al respecte. Un altre punt polèmic és la renovació i reforma dels tractats d’immigració de la Unió Europea, ja que vol regular-la per tal que “els francesos no volen sentir-se estrangers al seu propi país” reformant el Tractat de Schengen, en cas que fos necessari per aconseguir-ho. Fins a aquest punt, el discurs és molt semblant al de la CDU alemanya, partit que actualment governa el país. De la mateixa manera, també ha fet esment en els seus discursos de no tolerar les persecucions de cristians a Orient Mitjà ni tampoc de posar en risc l’Hexàgon, sobrenom del país.

I dins del partit, es trobarà amb les pugnes de Juppé i Fillon, i ara també se sumaran les seves, per tal de superar les primàries del 2016 per consolidar-se com a candidat de la UMP a les Presidencials del 2017. Tot i ser el nou President de la UMP, no vol dir que aconsegueixi portar a cap les reformes, ni que el Partit li doni suport. Si ho aconsegueix, la nova centredreta francesa aconseguirà de nou establir-se com una força política consolidada i preparada per convertir de nou França en un actor important dins d’Europa i del panorama internacional.

Concloent, Nicolas Sarkozy pot frenar el Front Nacional si aconsegueix consolidar a la UMP. Al mateix temps, pot aconseguir un suport social que vagi des del centre fins al conservadorisme, fent que sigui un dels primers països continentals on es frena l’euro-escepticisme. Com diuen els seus seguidors dins la UMP, meilleur ensemble, (en català, “millor units”). Aquesta victòria, doncs, ha suposat una victòria com la del Pont d’Arcole. Ara toca crear i consolidar l’Imperi per retornar l’esplendor al país de la Igualtat, la Llibertat i la Fraternitat.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s